Brno 3.12.2013

jen tak pro radost

 

Je něco krásnějšího, než rodící se den? Já vím, je, ale pro tento zážitek prostě stačí vyhrabat se z teplé postele o něco dříve než normálně :-)

Brno, Špilberk zrána Brno, Špilberk zrána Brno, Špilberk zrána Brno, Špilberk zrána

Brno, Špilberk zrána

Blížící se zima bezstarostnému putování přírodou zrovna nesvědčí. Prosincové dny jsou krátké, v předpovědi počasí se stále dokola opakuje slovo inverze a chlad zalézá až do morku kostí. Málo slunce, bláto a břečka, jaro v nedohlednu. Ale život je krátký a člověk by neměl čekat jen na velké radosti, kterých v životě mnoho není, ale dokázat se radovat z drobných každodenních maličkostí. V tom je umění žít.

 

Mládí v tahu a do důchodu daleko... Jenže život je třeba brát takový, jaký je. Ač někdy nespravedlivý, jindy únavný - je jediný, který máme. Nebojme se splnit si své sny! Netěšme se na to, "až jednou..." Tohle "až" nemusí přijít.

 

 A tady je ještě pár fotek, jen tak pro radost - krásný advent pro vás všechny!!!! Ty ranní vznikly cestou do práce, tyhle večerní naopak z práce.

Brno, Nové Sady

Brno, Nové Sady

Už vás někdy napadlo projít se po rampě kolem skladiště Severní dráhy císaře Ferdinanda, tzv. Malé Ameriky? Zřejmě z tohoto areálu bude taky brzy nějaké to obchodně-administrativní centrum. Ale zatím je to stále jen zanedbaný areál v nákladní části brněnského nádraží s úžasným výhledem směrem na věže Petrova.

Brno, Petrov navečer

Brno, Petrov navečer

Stmívá se rychle a nádraží určitě patří k fotogenickým místům - budu se sem muset ještě někdy vydat jednou.

Brno

Brno, z Malé Ameriky

Ještě jednou Petrov a rovnou přiznávám, že hvězdičky jsou zvýrazněny až v PC - objevila jsem úžasný program zvaný Topaz Labs Star Effect, takže dneska budou všude :-)

Brno, Petrov navečer

Brno, Petrov navečer

Jenže při teplotě kolem nuly si člověk focení až tak neužije. Jde se zpátky do civilizace.

Brno, Petrov Brno, Petrov Brno, Petrov

Brno, Petrov

Ale čeho je moc, toho je příliš. Vánoční trhy jsou opravdu mumrajem se vším všudy.

Brno Brno

Brno, vánoční trhy

A samozřejmě nemůže chybět orloj...

Brno

Brno, vánoční trhy

Při prohlížení fotek se mi nechtělo věřit vlastním očím - podařilo se mi nafotit ducha :-)

autoportrét pod Petrovem

autoportrét pod Petrovem

Snímky z večerního Špilasu vznikly o dva dny později. Tentokrát ruce tolik nemrzly, ale pro změnu se všechny větve klátily ve větru a občas měl snahu hýbat se i stativ, což při expozici kolem 10 sekund fakt vadí :-(

Petrov ze Špilasu Brno ze Špilasu Brno ze Špilasu

Brno ze Špilasu

Špilberk Špilberk

Špilberk