Kuničky 30.8.2014

s fotoaparátem na houbách

 

Z vlastní zkušenosti můžu potvrdit, že aspoň něčemu ten mokrý a chladnější srpen vyhovoval - houby momentálně rostou opravdu ve velkém. Staré, mladé, malé, velké, jedlé, nejedlé i jedovaté. Několik kilogramů jich je nakrájeno a nasušeno či zamraženo :-), ale ty nejfotogeničtější nabízím k pokochání se - je to první test nového makroobjektivu, OLYMPUS M.ZUIKO DIGITAL ED 60mm f2,8 Macro (více o něm viz třeba na stránce www.digineff.cz).

 

Mířila jsem původně na Suchý, ale skončila jsem v lese už kousek za Rájcem-Jestřebí, někde na úrovni vesničky Kuničky, 30 km od Brna na sever.

na houbách v lesích kolem Kuniček na houbách v lesích kolem Kuniček na houbách v lesích kolem Kuniček na houbách v lesích kolem Kuniček na houbách v lesích kolem Kuniček na houbách v lesích kolem Kuniček na houbách v lesích kolem Kuniček na houbách v lesích kolem Kuniček na houbách v lesích kolem Kuniček na houbách v lesích kolem Kuniček na houbách v lesích kolem Kuniček na houbách v lesích kolem Kuniček na houbách v lesích kolem Kuniček na houbách v lesích kolem Kuniček na houbách v lesích kolem Kuniček na houbách v lesích kolem Kuniček na houbách v lesích kolem Kuniček na houbách v lesích kolem Kuniček na houbách v lesích kolem Kuniček na houbách v lesích kolem Kuniček na houbách v lesích kolem Kuniček na houbách v lesích kolem Kuniček na houbách v lesích kolem Kuniček na houbách v lesích kolem Kuniček na houbách v lesích kolem Kuniček na houbách v lesích kolem Kuniček na houbách v lesích kolem Kuniček

na houbách v lesích kolem Kuniček

K večeři byly samozřejmě smažené plátky suchohřibů - podle serveru www.nahouby.cz rostou i bedly, ale já nezahlédla ani jednu.

 

Do lesů v okolí Kuniček jsem ve čtvrtek 4.9.2014 vyrazila ještě jednou a opět nebylo třeba hledat, ale jen sbírat:

na houbách v lesích kolem Kuniček na houbách v lesích kolem Kuniček na houbách v lesích kolem Kuniček na houbách v lesích kolem Kuniček na houbách v lesích kolem Kuniček na houbách v lesích kolem Kuniček na houbách v lesích kolem Kuniček na houbách v lesích kolem Kuniček na houbách v lesích kolem Kuniček

na houbách v lesích kolem Kuniček