USA + Jamajka 11.-21.5.2015

část druhá - Newport

 

Vyrážíme z Bostonu autobusem směrem na jih a naším cílem je cca 100 km vzdálený Newport, přístavní město na ostrově Aquidneck. Ze státu Massachusetts přejíždíme na Rhode Island. Spojené státy americké se skládají z 50 států - Rhode Island je z nich rozlohou nejmenší a má jen něco přes milion obyvatel.

Newport Newport Newport Newport

Newport (květen 2015)

Volvo Ocean Race se považuje za jednu z nejdrsnějších sportovních akcí na světě. V devíti oceánských etapách musí 20 metrů dlouhé supermoderní plachetnice z uhlíkových vláken s jedenáctičlennou posádkou co nejrychleji zvládnout celkem přes 72 tisíc kilometrů. Závod trvá téměř devět měsíců, což je nejdelší sportovní událost na světě a momentálně týmy odpočívají právě zde, v Newportu.

Volvo Ocean Race Volvo Ocean Race

Volvo Ocean Race (květen 2015)

V ročníku 2014–2015 se do závodu Volvo Ocean Race přihlásilo sedm týmů: Team SCA (Švédsko), Abu Dhabi Ocean Racing (Spojené arabské emiráty), Dongfeng Race Team (Čína), Team Brunel (Nizozemsko), Team Alvimedica (USA & Turecko), MAPFRE (Španělsko) a Team Vestas Wind (Dánsko). Startovali 4.10.2014 ze Španělska a v tuto chvíli vede tým Abu Dhabi.

Volvo Ocean Race

Volvo Ocean Race (květen 2015)

Jachty si můžeme prohlédnout opravdu zblízka a navíc zde mají i jednu ukázkovou - neodolala jsem a vyzkoušela si kormidlo.

Volvo Ocean Race Volvo Ocean Race

Volvo Ocean Race (květen 2015)

Z přístavu přejíždíme na letiště a pokračovat do New Yorku budeme tak, jako to dělají ti, co zde mají letní domy. Helikoptérou :-)

Mewport Mewport Mewport Mewport

Mewport (květen 2015)

Do helikoptéry se vejde šest turistů a pilot a na fotografování je čas až v kabině, protože pohyb po letištní ploše je především o naší bezpečnosti.

 

Je to nezvyk stoupat k obloze téměř kolmo vzhůru :-)

z Newportu do New Yorku z Newportu do New Yorku z Newportu do New Yorku z Newportu do New Yorku z Newportu do New Yorku z Newportu do New Yorku z Newportu do New Yorku z Newportu do New Yorku

z Newportu do New Yorku (květen 2015)

A už se před námi začínají rýsovat mrakodrapy :-)

New York New York New York New York New York New York

z Mewportu do New Yorku (květen 2015)

Heliport se nachází na západním pobřeží Manhattanu a přes vodu koukáme na Brooklyn. Žaludek se mi rychle uklidňuje, ale dilema, jestli fotit mrakodrapy nebo chystat pytlík, bylo fakt složité :-) Příště jedině s Kinedrilem :-)

New York New York New York New York

New York (květen 2015)

Autobus nás poté převeze k hotelu. Park Lane Hotel je na Central Park Street, takže to v odpolední špičce potrvá docela dlouho - o to rychleji je nutno se ubytovat a vyrazit do ulic - čeká nás toto nejneuvěřitelnější město světa zblízka, večeře a muzikál na Brodwayi.

 

část první - Boston
část druhá - tato stránka
část třetí - New York
část čtvrtá - Jamajka
část pátá - Miami